L'intens treball dels diferents serveis municipals ha permés aconseguir 4.184.217 € de fons de la convocatòria del programa d’ajuda a les actuacions de rehabilitació en l’àmbit de barri del Pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026. Un plan que compat amb fons de la Unió Europea de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana i del Ministeri de Transports Mobilitat i Agenda Urbana del Govern Central.
19 Comunitats de veïns
Estos fons aniran destinats íntegrament a la millora de 19 comunitats de veïns amb les que l'Oficina Muncipal d'Habitatge (Oficina Xaloc) ja havia treballat i coordinat tot un pla d'actuacions de millora. Estes comunitats es localitzen en el C/ València, Av. Sta. M. del Puig, C/ Sant Antoni Abat i Av. Senyera i formen part del desenvolupament dels anys 60 i 70 i per tant, es tracta de finques que estan al voltant dels 50 anys d'ús raó per la que necessiten una actuació integral d'adaptació als temps actuals.
Millora de la qualitat de vida
Els treballs a desenvolupar aniran en la línia de millorar la qualitat de vida de les vivendes i optimitzar la seua efeciència enèrgetica amb una reducció de consum que, es calcula, pot superar el 60%. En concret està projectat intervindre l'envolvent completa d'estes finques (façanes, mitjaneres, cobertes...) i també la substitució de finestres. Estes millores canviaran per complet l'aspecte d'estos immobles amb la instal·lació d'un novedós Sistema d'Aïllament Tècnic Exterior (SATE) una tècnica d'eficàcia i durabilitat contrastada ja en els edificis més moderns.
Apostar per la rehabilitació i millora
Este nou paquet d'ajudes aconseguit pels serveis tècnics municipals se suma a altres iniciatives ja en marxa com ara el projecte de rehabilitació de les finques de la zona Av. Puig, C/ Ramón y Cajal (de fet els primer blocs d'habitatges que es van construir a Picanya) i per als que ja està en marxa un projecte ARRUR.
Estes iniciatives formen part de la clara voluntat de l'Ajuntament per apostar per la rehabilitació i millora dels edificis més antics de forma que al temps que es millora la qualitat de vida dels actuals habitats, estes vivendes siguen una bona opció per a les persones joves interesades en formar noves llars i, per tant, reduïr la xifra d'habitatges buids.
Un projecte molt ben valorat
El projecte presentat pels serveis tècnics de l'Ajuntament de Picanya va rebre una valoració de 30,60 punts cosa que el situà com al 3r projecte millor valorat de la segona resolució parcial. En esta convocatòria s'han destinat fons a un total de 31 projectes a tota la Comunitat Valenciana.