viles_en_flor_2024
18 de d’octubre de 2024
Picanya guardonada, un any més, amb la màxima distinció dels premis "Viles en flor"
En esta convocatòria han participat més de 50 pobles de tota la Comunitat Valenciana

El Bio-Parc de la ciutat de València ha acollit hui l'acte de lliurament de premis de la 7a Edició del certamen Viles en Flor.

Els guardons "Viles en Flor" són una iniciativa d'ASFPLANT (Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana) amb l'objectiu de promoure la protecció, millora i posada en valor dels espais verds en els municipis de la Comunitat Valenciana i contribuir amb això a millorar de la qualitat de vida dels seus habitants. 

Màxima distinció per a Picanya 
El nostre poble, va rebre, com ja va passar en les 5 edicions anteriors, la màxima distinció atorgada pel jurat del certamen Viles en Flor. Picanya aconseguí la distinció de QUATRE FLORS D'HONOR. Este nivell de distinció sols fou assolit per poblacions com ara Gandia, Torrent, Alaquàs, Paterna, Quart de Poblet, Cullera i la ciutat de Castelló, pel que Picanya és, clarament, el poble més menut en aconseguir la més gran distinció.

Espais verds, arbres a tots els carrers i una gestió sostenible
En esta 7a edició el jurat, integrat per especialistes, professionals i fins i tot professorat universitari, va destacar, del nostre municipi, el fet de ser la població pionera en instaurar els principis de la infraestructura verd urbana i periurbana, la fita de que tots els carrers del municipi tinguen arbres, la gestió sostenible de parcs i jardins, les campanyes de comunicació per a posar en valor l'interés de la jardineria urbana més enllà dels seus valors "estètics", així com campanyes com la ben coneguda "Crèixer junts millor".

Més de 50 poblacions participants
En esta 6a edició han estat més de 50 les poblacions que aspiraven a obtindre les prestigioses "Flors d'Honor". Cal recordar que aquests guardons es premien el patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat vinculada als espais verds de les localitats participants.

viles_en_flor_2024 

vilesflor_ok