DSC_0065
18 de de juliol de 2016
Música, art i treball pel nostre poble a les Medalles de la Vila 2016
L'Ajuntament lliurà les distincions el passat dimecres, dia de la Festa
Com és traidicional, l'Ajuntament de Picanya va aproitar el passat acte de Recepció del Dia de la Festa per a fer públic el seu agraïment a aquelles persones que han destacat pel seu treball i esforç en benefici del nostre poble i lliurar les més altes distincions concedides pel nostre consistori, les Medalles de la Vila.

En este 2016 el Ple de l’Ajuntament de Picanya va decidir, per unanimitat,  concedir  les medalles a les següents persones: 
 
M JOSÉ PLANELLS
Artista plàstica nascuda al nostre poble al 1976. És Doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i també és Máster en Mitjans d’Impressió Gràfica i il·lustració per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre.
El seu treball l’ha portada a països com ara Mèxic, Colombia, Marroc, Itàlia... i també a rebre reconeixements tan imporants com l’ajuda a la creació Alfons Roig o el premi el “Certamen Arte Gráfico Jóvenes Creadores 2014 de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando” a Madrid. 
Creadora incansable, mai ha perdut de vista els seus orígens i el nom del nostre poble sembre ha viatjat junt a les seues obres pel tot el món.

ANTONIO GALERA
D'ell va dir l’escriptor Antonio Muñóz Molina: “Verlo y escucharlo tocar era ser arrastrado por el vendaval de su fervor por la música: casi tanto como conversar luego con él y sentir la fuerza intelectual y física de su curiosidad por el mundo y su disposición de aprendizaje, la mezcla de inseguridad y de obstinación sin la cual no se cumplirá nunca la promesa del talento joven”. A Picanya això ho sabem bé, del seu talent, de la seua obstinació, va nàixer la Societat Filharmònica “Musica i Art” i des d’ací, la temporada internacional de concerts. Un event cultural del màxim nivell que durant cinc temporades, ha dut fins a l'escenari del Centre Cultural a artistes de reconegut prestigi internacional al temps que permetia, mitjançant cursos i actuacions, el creixement de joves promeses locals. Una aportació a la nostra cultura que, sens dubte ben val la Medalla de la Vila
Per motius laborals Antonio no va poder acudir a recollir la medalla pel que fou sa mare la que va recollir-la. 

AMELIA HUESO
Sense deixar el món de la música i la tercera medalla fou per a una dona que ha destacat el seu treball dins de l’àmbit educatiu i cultural del poble tant com a mestra de música de l’escola Baladre des de l’any 1999 com en el seu paper durant deu anys de directora del Cor Mil·lènium  de la mateixa escola. Un treball pel que va obtindre el Premi d’Innovació educativa de la Conselleria d’Educació. 
Des de l’any 2013 coordina i dirigeix un més que interesant projecte de música contra el fracàs escolar. 
També, al sí de la Unió Musical de Picanya dirigeix des de la seua creació el Cor de Veus blanques i el Cor jove. I des de 2012 dirigeix la Unió Coral de Picanya. 
Mestra de sòlida formació, vocació innovadora i artística, que amb la seua determinació, involucra tant a les persones més joves del nostre poble com a les seues famílies en l’estima per la música.

JAVIER RICART
La seua medalla vol reconèixer la tasca realitzada a l’àmbit de la cultura i de la formació musical al nostre poble d’un músic picanyer. 
Llicenciat superior en música amb Menció d’Honor. Amb acurada formació  i extensa experiència en la direcció de banda i cors, inicià la seua formació musical en l’escola i banda del nostre poble i anys després ha estat l’ànima artística d’aquesta formació. 
Al front, durant  10 anys, de la direcció artística de la Unió Musical de Picanya, tant en el vessant d’escola com de banda.  Ha sabut cohesionar i entusiasmar la gran família musical picanyar tot i assolint constantment reptes de gran qualitat artística. Durant el temps que ha dedicat a la Unió Musical, l’ha fet créixer en tots els sentits. I amb eixe creixement de Unió Musical també creixem i guanyem totes les persones del nostre poble. 

AMALIA ALBA
La darrera medalla lliurada el passat dimcres va voler reconèixer la trajectòria professional  d’una dona que ha treballat des de l’any  1981 fins a la darrera primavera a l’Ajuntament de Picanya. 
Tota una trajectòria que començà amb la creació del Gabinet Psicopedagògic Municipal pel primer Ajuntament democràtic de Picanya, amb objectius com contribuir a una major qualitat de l’ensenyament i reduir el fracàs escolar. A l’any 1990 és nomenada Cap d’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament i des d’eixa responsabilitat ha participat en primera línia en el procés de construcció de la Picanya que hui coneguem i estimem.
Colze a colze amb els diferents equips de govern, durant més de 25 anys ha coordinat  i dirigit les iniciatives i projectes desenvolupats des dels àmbits de l’Educació, la Cultura, l’Esport, els Serveis Socials, el Desenvolupament Local i la Comunicació.
Són molts els projectes encetats i consolidats, entre elles cal destacar: l’escola infantil municipal, el programa únic d’immersió lingüística a les escoles, la posada en marxa del Consell Escolar Municipal, el projecte “Créixer junts millor”, l’escola de persones adultes i, molt especialment, el treball per la igualtat real entre homes i dones.

Una foto conjunta i les paraules de Josep Almenar, Alcalde de Picanya, van tancar este acte.




Medalla de la Vila
Acte de lliurament
Rosi González
M José Planells
Encarna López recull la medalla d'Antonio Galera
Amelia Hueso
Javier Ricart
Amàlia Alba
Tots els guardonats i guardonades
Josep Almenar
Acte de lliurament
Galeries relacionades
Colors run
15 de de juliol de 2023

Colors run

Acte recepció Festes Majors 2023
12 de de juliol de 2023

Acte recepció Festes Majors 2023

Vídeos relacionats
Notícies relacionades
El millor de la festa... la vespra!
11 de de juliol de 2023

El millor de la festa... la vespra!

Nit a ple foc!
10 de de juliol de 2023

Nit a ple foc!