capsic_01
29 de de juliol de 2022
Picanya acollirà el primer centre d'atenció psicològica per a xiquetes, xiquets i adolescents de la Generalitat Valenciana
El projecte transformarà l'Alqueria de Moret en un centre de dia amb capacitat per a intervencions psicoterapèutiques personalitzades

L'Alqueria de Moret ha rebut hui la visita del Conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana Miguel Mínguez Pérez. En esta visita el Conseller ha fet públic l'acord entre la Conselleria de Sanitat i l'Ajuntament de Picanya per a que este edifici històric siga seu del primer Centre de Dia de la Comunitat Valenciana per a l'atenció psicològica de xiquetes, xiquets i adolescents.

El problema de l'atenció psicològica de la gent jove i menudes i menuts
Fa dos anys, la Generalitat Valenciana posava en marxa un pla estratègic destinat a abordar el greu problema de la salut psicològica de menuts i menudes i del jovent. Feia anys que s'estava detectant, des dels diferents serveis de salut, com xiquetes i xiquets i també joves, presentaven quadres clínics com ara ansietats, depressions, problemes psicològics... per als que no es disposava d'una adequada resposta. La pandèmia i el confinament van acabar de posar sobre la taula la gravetat del problema.
Ara, la Generalitat Valenciana arranca este nou projecte de Centres de dia dels que vol obrir fins a un total de 9 instal·lacions.

Un projecte innovador
Fou l'Alcalde de Picanya, Pepe Almenar, el que proposà a la Conselleria adequar l'edifici de l'Alqueria de Moret (actualment un Centre de Formació i atenció en matèria d'ocupació) per a transformar-lo en este primer centre d'atenció psicològica a xiquets i joves. Una proposta que va nàixer de les reunions amb l'equip del Centre de Salut de Picanya i de les converses amb, especialment, l'equip de pediatria.

Trenta places
Este nou centre, que estarà atés per uns 12 professionals de l'àmbit socio-sanitari, està previst que puga atendre a uns 30 pacients (de l'àrea de Salut vinculada a l'Hospital General de València) per als que s'oferirà funcions d'hospitalització parcial, sense desvinculació completa de l'entorn habitual i amb capacitat per a les intervencions psicoterapèutiques personalitzades, sense pernoctació, amb servei de menjador i amb un horari de funcionament que serà d'almenys fins a les 17.00 hores.
El centre estarà proveït de sala de teràpia; consulta d'Infermeria; quatre consultes per a Psiquiatria/Psicólogía/Treball Social; dues consultes per a Teràpia Ocupacional/Docència; aula amb projector, sala de jocs i pati.
La Conselleria de Sanitat invertirá més de 400.000 euros per a acondicionar l'Alqueria de Moret a este nou ús i la previssió és que estes instal·lacions comencen a prestar servei a finals d'enguany.


capsic_01 

 

capsic_02 

 

capsic_03 

capsic_04

Vídeos relacionats
A l'Escola Caminant
17 de de novembre de 2022

A l'Escola Caminant

Cor Les Veus de la Memòria
18 de d’octubre de 2017

Cor Les Veus de la Memòria

Homenatge als donants de sang
26 de de novembre de 2008

Homenatge als donants de sang