nova_plaxa_indalecio_miguel
23 de de març de 2023
La nova plaça generada per a millorar l'accessibilitat dels edificis més antics de Picanya rebrà el nom d'Indalecio Miguel
Fou practicant titular del nostre poble als anys 50 i 60 i va viure en eixos edificis

Per acord del Ple Municipal de 9 de març de 2023 la nova plaça sorgida de les obres per a millorar l'accessibilitat dels edificis de la zona Av. Puig, Gómez Ferrer i C/ Ramón y Cajal, rebrà el nom d'Indalecio Miguel.

Amb este reconeixement es vol posar en valor el treball desenvolupant pel sanitari Indalecio Miguel qui, durant molts anys desenvolupà de manera exemplar el treball de “practicant” titular del poble de Picanya. Un treball clau per a la salut de veïnes i veïns en temps especialment difícils, i que, junt a la seua família, va viure en una d’estes vivendes que ara són objecte de millora.

nova_plaxa_indalecio_miguel

 

Obres en marxa
Ja estan en marxa les obres de la primera fase de la construcció de la nova plaça pública que permetrà millorar l’accessibilitat dels blocs de vivendes més antics del nostre poble: les finques situades entre l’Av. Sta. M. Puig, C/ Gómez Ferrer i C/ Ramón y Cajal.

27bbc374-ff12-4be3-98ce-c272c684e336

85c26faa-a0a0-47b1-aef5-f850705895f5

Una nova plaça
Per a poder resoldre la millora de l’accessibilitat d’estos habitatges que, en raó de la seua antiguetat no disposen d’ascensor, l’Ajuntament va decidir l’adquisició d’un solar interior que, amb les noves obres passarà a ser una plaça on es podrà instal·lar un ascensor interior que donarà accés a unes passarel·les d’accés directe als habitatges.
Un projecte que millora la vida de 60 famílies
L’habitatge, la nostra llar, és, sens dubte, un dels aspectes més determinants a l’hora de determinar la nostra qualitat de vida. En el cas dels edificis antics, el pas del temps, fa de la rehabilitació integral de l’immoble en una necessitat tan urgent com difícil de gestionar.
En este sentit l’Ajuntament de Picanya va realitzar totes les gestions necessàries per a obtindre les ajudes del programa ARRUR del Pla estatal d’habitatge. Unes ajudes destinades a promoure la conservació, optimització de l’eficiència energètica i l’accessibilitat, en els edificis de major antiguitat del nostre municipi així com la millora de l’entorn urbà.
El projecte presentat per l’Ajuntament, destinat a millorar els habitatges i entorn de prop de 60 famílies, fou valorat molt positivament tant pel Ministeri com per Conselleria i, tal com ja vam anunciar va obtindre un finançament de més de 800.000 euros a la qual el Consistori de Picanya sumarà una quantitat encara per determinar que permeta, per exemple, cobrir l’IVA de les obres.

Seguretat, accessibilitat i sostenibilitat

Les obres projectades aborden temes tan importants com la seguretat estructural dels edificis, que han d’adapatar-se als nous cànons. També, en la mesura possible, es millorarà l’accessibilitat amb l’eliminació de barreres arquitectòniques. Finalment, un altre aspecte fonamental, serà la millora de les condicions d’eficiència energètica amb la millora d’aïllaments, etc...

 

Galeries relacionades
Vídeos relacionats