pl_espanya_paviment
04 de de setembre de 2024
El nou paviment de Pl. Espanya ret homenatge al gran Miguel Àngel
Està inspirat pel disseny de l'artista italià per a la Plaça del Campidoglio de Roma

Les obres de millora de l'entorn del mercats i que afecten als carrers Mercat, Marqués del Túria i, molt especialment, Pl. Espanya entren ja en la seua fase final. S'han completat ja els treballs de renovació integral de la xarxa d'abstiment d'aigua potable i els treballs de renovació de l'asfaltat i reordenació de la zona. Queden per davant els treballs de renovació integral de la jardineria i renovació del mobiliari urbà, i molt especialment, la renovació del paviment que farà d'esta plaça un espai a la messura de les persones amb l'eliminació d'entrebancs arquitectònics i la creació d'un espai per a la trobada, la conversa, el joc, el passeig...

Un nou paviment
Estos treballs de renovació del paviment, que ara estarà composat per llambordes i peces de marbre, aran que la plaça renove per complet el seu aspecte i presente un nou disseny en el que s'ha volgut retre homenatge al gran artista italià del renaixement Miguel Àngel (Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni). El nou disseny del paviment de Pl. Espanya és una reinterpretació del que Miguel Angel va projectar al segle XVI a partir d'un gravat d'Étienne Dupérac.
Este disseny ja comença a ser visible i estarà finalitzat en unes setmanes. Els treballs tambe suposen la renovació de la font que, ara en marbre blanc, s'integra en l'estrella central de la que naixen les línies corbes que van teixint el característic disseny de Miguel Ángel que també podem veure a unes peculiars monedes de 50 euros o a les pàgines interiors del passaport italià. 

pl_espanya_paviment 

 

Fons europeus
Els serveis municipals han aconseguit una subvenció d'1.506.327,13€ del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la UE i destinada a millorar la competitivitat i modernitzar el sector comercial minorista local, tot i facilitant solucions d'adaptació als nous hàbits de consum, implementant noves teconologiías i altres solucions que milloren la sostenibilitat, l'eficiència energètica (instal·lació de plaques solars), i incentiven el reciclatge i la reutilització dels residus generats per l'activitat comercial.

Estos fons permetran abordar una intervenció pressupostada en un total d'1.882.908,93€ que transformarà l'entorn dels mercats (tant el municipal com el no sedentari) mitjançant  l'ampliació de l'espai per als vianants de Plaça Espanya i carrers adjacents (carrer Mercat), en forma de plataforma única. 


Amb el suport de:

logos_obres_pl_ajuntament_mercat  

 

 

Galeries relacionades
Vídeos relacionats